Porinat

PORINOITA

11.4.2014
Sunnuntaina 6.4 kävimä hiihtelemässä kentässä järven takana…toistakymmentä kyläläistä oli mukana. Paistettiin makkarat ja sillalaila.

Lohijärven kyläyhdistyksen vuosikokous Ravintelissa to. 10.4

Vaikka Yhistyksen 2013 toiminta oli reilusti alijäämäinen, niin ei se latistanut kokous tunnelmaa.
Kokouskahvit juotiin alkuunsa ja sitten alettiin vatvomaan tapahtunutta sekä tulevaa toimintaa.
Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Marko Salonen, joka toimi niin hyvin nuijan varressa että valittin Lohijärven kyläyhdistys ry:n puheenjohtajaksi. Yhdistys kiittää Raijan aktiivista toimintaa viiden vuoden toiminta-aikana. Raija Kenttämaan luona jatkuvat edelleen palvelupäivät ja terveydenhoitajan vastaan-otot.

Yhteistyötä päätettiin lujittaa muitten yhdistysten kanssa, joista tärkeimmät ovat Kuohu ja maailmankylät tapahtuma. Tänä vuonna tapahtuman järjestää Kantomaanpään kylä Ylitorniolla. Lohijärvi on hankkinut domainin http://www.maailmakylat.fi tapahtuman kotisivuille. Tapahtumaa koordinoi KyläHyve ry, joten rekisteröintiä tapahtumalle ei vielä ole tarvetta.
Pari asiaa lisättiin toimintasuunnitelmaan: kesällä suuri pihajuhla Leukumaanpäässä. Tarkempi malli ja ajankohta ilmoitetaan myöhemmin. Toinen on Onkijärven laavun kunnostus.
Jäsenmaksua ei peritä edellisvuosien malliin, vaan päätettiin laittaa vapaaehtoinen kannatusmaksu, johtuen latujen ynnä muiden kustannusten kattamiseen. Kannatusmaksusta infoa laitetaan kylän kotisivulle http://www.lohijarvi.net Yhdistyksen sääntöjen muutos katottiin myös ajankohtaiseksi.

6.2.2014
Huomenta! Eilen keskiviikkona oli vuoden ensimmäinen yhistyksen organisoima terveydenhoitajan vastaanotto Raija Kenttämaalla. Maanantaina 17.2 Jalkahoitaja saapuu kylään. Vastaanotto ja varaukset Raijalle.
Hiihtolomaviikolla 10 Tupailtaa Helmin ja Marikan järjestämänä. Hiihtolautki kuulema on kunnossa. ”kuulema”, koska allekirjoittanut on hias lähteen. No, kuitekki käväsin hierojalla eilen, kun naapuriin oli semmonen tilattu.  Olihan edellisestä kerrasta kulunu 12 vuotta.
Maaliskuu alkanut suhteellisen lauhana. Muutenkin hyvillä fiiliksillä mennään.

22.1.2014
Yritän tästä lähin kirjoittaa kuulumisia kerran kuussa…Joulu meni ja uusivuosi vaihtui 2014 numeroiksi. Kyläyhdistys vietti Kuohulla Uudenvuoden aattoa. Väkimäärä ei ollu niin kauhea, mutta taso sitäki parempi. Katsoimme tunnin mittaisen videon menneiltä vuosilta…muistui mieleen 1990 luvun alkutaipaleet, latotanssit ja Leirikeskuksen rannalla juhannustanssit sekä  muotinäytökset ymm…Yhteislaulu raikui karaoketaustojen avustamana.

Kotisivujen palvelin muuttui vuoden vaihteessa. Osoite on edelleen http://www.lohijarvi.net , mutta se ohjaa uusiin ja parempiin sivupohjilla varustettuun sivustoon. Jotain sanon vielä säästä: Joulunaika oli letoa jopa suhteellisen lämmintä. Nyt tammikuu tuntuu taas kylmenevän normi talveksi.

12.12.2013
Hankekoulutuksessa Kantomaanpäässä 4.12 … Keskiviikkona 11.12.13 Ylitornion kyläpuulaaki kokoontui Meltosjärvellä. Oikeastaan söimme puuroa ja kahviteltiin lisukkeitten kera. Ylitornion kyläteko palkinnon sai Kantomaanpää, vaikka osallistujia ei ollut ilmaantunut kovinkaan monta, niin ei se työn arvoa vähentänyt. Tarkoitan perustelut palkinnon saamiseen.

Seuraava tilaisuus on kauneimmat joululaulut Ravintelissa 17.12… Uudenvuoden aattona olis tarkoitus viettää yhteistä iltaa Kuohulla yhteislaulun ja omien eväiden parissa.

30.10.2013
Tiistaina 29.10 tuli kuttu naapurikylään Mellakoskelle. Kuttu oli tupailtaan, kansanedustaja Eeva- Maria Maijala oli paikalla. Ajankohtaista tietoa eduskunnasta,,,esim. Uusi kalastuslaki. Eevan tavoitteena on saada harrin alamitta pysymään 30 cm: ssä, ainaki lapissa. Keskusteltiin myös vesistöjen pilaantumisongelmista. Metsäojien kaivuut ja niiden laillisuus on joskus arveluttavaa. Tähän sen enempää kantaaottamatta, totean että järki päähän ja pitäkää huolta luonnosta ja älkäämme saastuttako vesistöjä.

20.10.2013
On sunnuntai. Pikku pakkasta pitää lunta ei näköpiirissä. Siirsin blogistani tämän PORINA kerhon tänne, jotenka tulee varmaan useimmin päivitettyä tätä niin sanottua päiväkirjaa. Blogit.fi kuulemma lopettaa toiminnan ja kehottaa kaikkia tallentamaan sielä olevat asiat.

30.1.2012
Muualla pukkaa pakkasta itärjalla liki -30 meillä on sentään -15 ja kun ei tuule niin se on aivan sopiva, vaikka en mie silti hiihtää aijo vielä ainakaan. Sitten kun alle kymmenen ja aurinko paistaa niin aatellaan uusiksi. Kovat on meiningit Lohijärvellä: Loppuvuesta meinas tulla suru ko tuo kylä kauppa uhkas lopettaa. Onneksi tuli uudet yrittäjät jatkamaan toimintaa….lisänä vielä perustavat ns. ravintelin Lohijärven Eräkeskuksen yhteyteen, entiseen ruokalaan…kaikila mausteilla….Toivomme onnea uusille yrittäjille.

25.10.2011
Ylitornion kyläpuulaakin kokoukseen huomenna Meltosjärvele….Saas nähä mitä sielä meinathaan ku Ylitornion edustajaa ei enää valinnutkaan kuntalaiset, (siis Lappilaiset kylät ry:n hallituksen edustajasta on kyse) vaan se oli suunnitelmallisesti päätetty toimintaryhmän edustajan toimesta esittää ja hyväksyttää.

Mitähän varten YT:llä perustettiin tuo yhteistyöpuulaaki kun säännöissäki sanotaan että puulaaki päättää kylin edustajan siihen toimintaan. Ei sen puoleen sillä heän sääntöjen perusteella valtahan ei olekkaan kylillä, vaan kolmikanta hallitus päättää. jossa on mukana yksi kolmesta kylien edustus.

Itse edustan mieluummin sellaista kylätoimintaa jossa on vain kylien ihmisiä hallituksessa päättäjinä. Lapin kylätoiminta ry toimii kyläläisten arjen turvallisuuden edistämiseksi. Läheisistä välittäminen ovat tärkeitä asioita kyläyhteisöissä. Yhdistys on perustettu puhumaan kylätoiminnan tärkeydestä. Yhteistyö kunnan kanssa on tässä tärkeimmässä osassa.

18.10.2011
Jopas jotain!!!näinki kauan menny edellisestä päivityksestä. Nyt varmaan asiaa on paljonki. Ompa tietekki….Kesä meni soitellen Sääskisafarilla….Keikkaputki meinaa tyrehtyä. Tänään sain yhteyden 45 vuoen takaseen kurssikaveriin, se on aina mukava tapailla vaikka ei näekkään.
Nyt tässä sitten ootellaan talvea ja ens kessää….Ylitornion kyläpuulaaki on herännyt henkiin Minä ja Raija kylältä edustetaan kylää. Koulu ei ole enää kunnan hallussa, vaan kunta myi sen, ja met sitten ollaan niinku sivustakattojia, toki meille on annettu käyttöoikeus,,,luvattiinhan met talkoilla luokkien maalauksessa…Hieno homma.

Lunta alkaa olemaan tarpeeksi ja lisää tulee.

Kyläpiikajuhlaa Lohijärvellä 31.12.2010

Lohijärvellä vietettiin Uudenvuodenaaton pilheet. Meininki oli käsin kosketeltavan mukavaa.

Kyläyhdistyksen tervehdys ja onnittelut Helenalle

Kyläpiika päästettiin eläkkeelle merkeissä sekä Helenan syntymäpäiväjuhla, siinäpä paljon aihetta juhlaan. Anja Leukumaavaara avasi tilaisuuden runojen kera. Veikko Kokkonen kertoi Lohijärven kylätoiminnan 25 vuositaipaleen ”virstanpylväistä”. Helena sai runsaasti onnitteluja ja kiitosta 18 vuoden työstä kuten, työkaverit, Kuohu ry ja kyläyhdistyksen johto sekä kunnan kotipalvelusta paikalla olivat perusturvajohtaja Eeva Leukumaa perheineen ja Merja Lantto.

Kiitos Sketsinikkareille hienosta esityksestä.

Ilta jatkui rennommin leipäkakun kahvin ja täytekakun kera. Yhteislaulu soi uudenvuoden vastaanottajais tunnelmissa. Tulee aina hyvä mieli kun on yhteinen sävel. Kiitokset järjestäjätiimille.

Kyläyhdistyksen tervehdys ja onnittelut Helenalle

Kyläpiikajuhlaa Lohijärvellä 31.12.2010

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

<span>%d</span> bloggaajaa tykkää tästä: